Hogy és hol lehet tölteni az elektromos autókat?

Az összefoglaló cikkünkben segítséget és tippeket adunk, hogy milyen megoldások vannak a töltésre vonatkozóan.

  • Otthoni töltés

Az elektromos autók otthoni töltése a legegyszerűbb és a legpraktikusabb. Az esti hazaérkezés után az autónkat egyszerűen felrakjuk tölteni az egyedileg kiépített hálózatra, reggel pedig a frissen, teljesen feltöltött autó vár a garázsban. Olyan, mint egy saját benzinkút amivel az otthonunkban is bármikor feltankolhatjuk az autót. A rendszer és a töltők telepítése szerencsére már itthon is egyszerű folyamat, a 101 EV Park szolgáltatási között az otthoni töltő telepítése is megtalálható. Ott ahol erre lehetőség van, alapos felmérés után a szakembereink segítenek a hálózat kiépítésében az elektromos autóval közlekedőknek.

  • Töltés út közben

Egyre több applikáció nyújt segítséget nekünk abban, hogy hol találjuk meg a nekünk megfelelő töltőt. A Tesla használóknak egészen egyszerű a dolguk, hiszen az autó saját magának megtervezi a töltési pontokat és odanavigálja a sofőrt. Továbbá a Tesla feltünteti a hivatalos Supercharger töltőpontokat, ahol csak és kizárólag Teslák töltésére van lehetőség. Amennyiben más típusú villanyautót használunk is elég sok lehetőségünk van: a nagyobb benzinkutak, áruházak és plázák mélygarázsában is találhatók már elektromos töltők, így akár bevásárlással, ügyintézéssel is egybe lehet kötni az autók töltését. Szerencsére vidék is egyre több a töltőpont, ezeket több alkalmazással is meg tudjuk keresni, segítség lehet a PlugShare vagy a Töltőpont.eu applikációja, ahol az ország szinte összes töltője szerepel egy virtuális térképen.

  • Töltés nyaraláskor

Egyre több szálloda, vendégház kínál töltési lehetőséget manapság az utazóknak. Az egyik legnagyobb szálláskereső oldalon lehetőségünk van elektromos jármű töltőpontra szűrni, így azokat a hoteleket, helyeket fogja nekünk megmutatni az oldal, ahol a járművünket is tudjuk tölteni.